Roditeljska zaštita

Moja TV je više od televizije.
Obezbijedite djeci bezbrižan pristup TV sadržajima dok niste pored TV prijemnika!

Roditeljska zaštita je usluga koja omogućava isključivanje (zabranu) pojedinačnih kanala sa liste kanala i blokiranje programa koji spadaju u određenu TV kategoriju.

Dodatnu uslugu Roditeljska zaštita možete koristiti kako bi onemogućili pristup sadržajima neprimjerenim djeci, poput pornografskih ili nasilnih. Postavljanjem roditeljske zaštite takođe spriječavate gledanje neprimjerenih TV kanala ili filmova iz Videoteke.

Kanali sa neprimjerenim sadržajem su po automatizmu već zaključani, te njihovim izborom iz liste kanala dobijate poruku "Ograničenje pristupa (roditeljska zaštita)". Kanal otključavate unosom PIN-a za roditeljsku zaštitu.

Upravljanje roditeljskom zaštitom je dodijeljeno samo osnovnom/defaultnom korisniku. To znači da morate biti logovani kao osnovni/defaultni korisnik da biste bili u mogućnosti da koristite ovu opciju i stavljate restrikcije na sadržaj ostalim korisnicima vašeg moja TV priključka. Drugim riječima, samo vi možete određene kanale uključiti u liste koje će biti zabranjene ili sakrivene iz liste svih kanala za ostale korisnike na vašem moja TV računu.

"Ocjena korisnika" je podopcija u sklopu Roditeljske zaštite pomoću koje se definišu godine ispod kojih se podrazumijeva da vrijedi Roditeljska zaštita za sadržaj neprimjeren za taj uzrast. Ocjena korisnika se može definisati za svakog korisnika ukoliko ih ima više, a da biste to mogli uraditi morate biti logovani kao osnovni/defaultni korisnik. Uputstvo za korištenje podopcije "Ocjena korisnika", te promjenu popisa kanala koji imaju aktiviranu Roditeljsku zaštitu možete pronaći ovdje.

150000
zadovoljnih korisnika
211
tv kanala
54
radio stanice
1285
filmova u videoteci