Ostale dodatne usluge

Moja TV je više od televizije.
Iskoristite dodatne mogućnosti moja TV platforme.

Kreiranje korisničkih profila

Ova dodatna opcija vam omogućava otvaranje različitih korisničkih profila za svakog pojedinog člana porodice. Različiti korisnički profili omogućit će vam postavljanje drugačijih postavki za svaki pojedini profil.

Kreiranje različitih korisničkih profila je besplatno i nema ograničenja kada je u pitanju broj profila. Postavke koje možete mijenjati su: roditeljska zaštita, jezik, boja pozadine, redoslijed i nazivi kanala, popis omiljenih kanala i sl.

Pristup usluzi kreiranja novih profila je jednostavan. Dovoljno je da putem tipke MENU pristupite opciji "Postavke", te izaberete "TV interfejs" – "Upravljanje korisnicima".

Detaljno uputstvo za kreiranje, brisanje ili promjenu imena korisničkih moja TV profila možete pronaći ovdje.

Detaljno uputstvo za način prijave na druge korisničke profile (ukoliko su kreirani) možete pronaći ovdje.

Na ovaj način svaki član porodice može napraviti svoj moja TV profil zaštićen vlastitim PIN-om, te prilagoditi izgled, redoslijed kanala i kreirati listu omiljenih kanala prema svojoj želji. Takođe, ovo je odlična mogućnost roditeljima da naprave dječiji profil sa posebnim restrikcijama i roditeljskom zaštitom na kanalima sa sadržajem neprimjerenim djeci, poput pornografskih ili nasilnih. Velika prednost usluge jeste što je administracija roditeljske zaštite moguća samo sa jednog, tačnije glavnog moja TV profila.

 

Automatsko prijavljivanje

Ne želite svaki put prilikom pokretanja moja TV usluge unositi PIN?

Sve što je potrebno jeste uključiti opciju automatskog prijavljivanja. Na ovaj način prilikom pokretanja STB uređaja, odnosno TV aparata, odmah pristupate kanalima.

Ukoliko imate kreiranih više moja TV korisničkih profila, promjenu na drugi kreirani profil  možete izvršiti kada god želite, po uputstvu opisanom ovdje.

Opciju automatskog prijavljivanja možete isključiti ili ponovno aktivirati kada god želite.

 

Podsjetnici

Ukoliko ne želite propustiti omiljene TV sadržaje i želite biti unaprijed informisani kako bi na vrijeme bili ispred TV ekrana, preporučujemo korištenje usluge Podsjetnici.

Postoje tri različite vrste podsjetnika koje možete postaviti za vaše omiljenje programe, i to:

•       automatski podsjetnik

•       vlastiti prilagođeni podsjetnici

•       podsjetnik za automatsko prebacivanje

Automatski podsjetnik predstavlja poruku koja se pojavljuje na ekranu i koja u stvari predstavlja najavu za sljedeću emisiju na tom kanalu.

Ova poruka se automatski prikazuje prije početka sljedeće emisije, a vrijeme koliko će se prije pojaviti možete sami podestiti. Detaljno uputstvo o načinu podešavanja možete pronaći ovdje.

Ukoliko želite uključiti podsjetnike za različite programe na različitim kanalima, onda je potrebno da koristite vlastite prilagođene podsjetnike.

Ovaj tip podsjetnika možete podesiti kroz EPG, a detaljan način podešavanja možete pronaći ovdje.

Podsjetnik za automatsko prebacivanje je vrlo sličan prilagođenom podsjetniku. Jedinu razliku predstavlja da se uključivanjem ove opcije, automatski prebacuje na kanal na kojem je postavljen podsjetnik za određenu emisiju i to neposredno prije nego što ta emisija počne.

Detaljno uputstvo za kreiranje podsjetnika za automatsko prebacivanje možete pogledati ovdje.

 

Telefonski imenik

Telefonski imenik BH Telecoma možete koristiti i putem moja TV usluge. Pristup  je jednostavan i brz putem TV aparata, a omogućeno je pretraživanje po broju telefona, fizičkih i pravnih lica.

Detaljno uputstvo za korištenje telefonskog imenika putem moja TV usluge možete pronaći ovdje.

 

Račun

Kao dodatna pogodnost moja TV usluge uveden je i pregled troškova koje ostvarite u toku mjeseca, što vam omogućuje da u svakom momentu imate uvid u ostvarene, mjesečne troškove i praćenje stanja svog računa.

Do pregleda računa možete doći koristeći tipku MENI, te izborom opcije "Račun", a detaljno uputstvo za korištenje usluge možete pronaći ovdje.

 

Pomoć

Pomoć je opcija dostupna u glavnom meniju, u okviru koje možete pronaći osnovne informacije o moja TV usluzi i načinu korištenja određenih dodatnih usluga. 

Detaljno uputstvo o pristupu i načinu korištenja možete pronaći ovdje.

Takođe, pomoć možete potražiti i unutar svake dodatne usluge koju koristite. Jednostavnim pritiskom na tipku INFO, na ekranu će se pojaviti dodatni prozor sa informacijama o usluzi koju ste izabrali i njenom načinu korištenja, što će dodatno olakšati korištenje onog sadržaja koji vam je u tom trenutku potreban.

 

Dodatne pogodnosti za VoIP korisnike

Ukoliko koristite VoIP telefonski priključak (numeracije 070), u sklopu moja TV usluge možete koristiti dodatne usluge i pogodnosti. Neke od njih su kreiranje liste telefonskih kontakata, pozivnice, preporuke TV sadržaja i chat.

Detalje o korištenju ovih dodatnih usluga možete pronaći ovdje.

150000
zadovoljnih korisnika
211
tv kanala
54
radio stanice
1285
filmova u videoteci