Iznenađenje

Kategorija:
Nema kategorije
Godina snimanja: 2015.
Režija: Mike van Diem
Uloge: Jeroen van Koningsbrugge, Georgina Verbaan, Jan Decleir
Trajanje filma: min
Opis filma:
Dobitnik 2 nagrade na Nederlands Film Festival 2015. te nominiran za još 8 filmskih nagrada, ovo je film o iznenađenju koje nam život uvijek donosi... a katkad i smrt. 
Jacobova bogata majka je umrla, a on je ostao posve nedirnut! Ali, takav mu je život, jednostavno nema emocija. Nikad. 
Osim toga, dosta mu ih je! Odmah nakon sahrane, Jacob odluči prodati svoje raskošno imanje i zbirku klasičnih automobila. 
Zatim se, gotovo bez uzbuđenja, pokuša ubiti. No, to mu nikako ne polazi za rukom. Kadgod je pokušao, netko bi ga prekinuo. 
Potom slučajno pronađe kutiju šibica koja ga uputi u ”putničku agenciju” koju vodi zagonetni g. Jones. 
Ova agencija zapravo upriličava asistirana samoubojstva na diskretan način, ali tako da se samoubojstvo klijenta doima poput nesretnog slučaja. 
Jacob se rado prijavi, toliko siguran u svoj naum, da se odmah odrekne inače obaveznog razdoblja od tri tjedna, u kojem čeka asistenciju agencije. 
Dio usluge je i odabir vremena i načina smrti, no, Jacob bira ”Iznenađenje”. Neće znati kada i kako će se to dogoditi, ali neće dugo čekati. 
Ondje upoznaje Anne, još jednu klijenticu koja je također izabrala ”Iznenađenje”. Jacoba zbunjuje činjenica koliko uživa u njihovim razgovorima. 
I tako započinje prijateljstvo koje prerasta u nešto više. Jacob je svaki dan sve sretniji s Anne, jer to mu je dosad bilo potpuno nepoznato iskustvo. 
Radi li se o kakvom osjećaju? Da se bar kraj ne približava... 

Sve filmove možete gledati neograničen broj puta u toku mjeseca.