Šutnja

Kategorija:
Nema kategorije
Godina snimanja: 2016.
Režija: Martin Scorsese
Uloge:  Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson
Trajanje filma: min
Opis filma:
Dugoočekivani Scorseseov film o vjeri i religiji sakupio je ukupno 6 impresivnih nagrada i 48 nominacija. 
Nominiran je za Oscar 2017. za Najbolji doprinos u svjetskoj kinematografiji, a dobitnik je nagrada za Najbolji film (AFI Awards, USA 2017.); 
Top 10 filmova 2016. (Boston Online Film Critics Association), Najbolji scenarij (National Board of Review, 2016.); između ostalih. 
„Šutnja” je priča je o dva portugalska misionara iz 17. stoljeća koja odlaze na opasno putovanje u Japan, u potragu za svojim mentorom, Ocem Christavaom Ferreirom te da šire kršćansko evanđelje. 
Scorsese je film režirao iz scenarija kojeg potpisuje skupa s Jayom Cocksom, prema nagrađenom romanu Shusaku Endoa iz 1966., koji propituje duhovno i religijsko pitanje Božje šutnje u trenucima ljudske patnje. 
Film prati mlade misionare, Oca Sebastiana Rodriguesa (Garfield) i Oca  Francisca Garupea (Driver) u potrazi za svojim nestalim učiteljem, mentorom i svećenikom kršćanskih seljana koji moraju štovati Boga u tajnosti. 
U to su doba u Japanu feudalni vladari i vladajući samuraji odlučili iskorijeniti Kršćanstvo, a Kršćani su bili progonjeni i mučeni, prisiljeni da se odreknu vjere ili da umiru mučeničkom smrću. 

Sve filmove možete gledati neograničen broj puta u toku mjeseca.