Priča o Annie Parker

Kategorija:
Nema kategorije
Godina snimanja: 2013.
Režija: Steven Bernstein
Uloge: Helen Hunt, Samantha Morton, Aaron Paul  
Trajanje filma: min
Opis filma:
Nagrađen za Najbolji film (Hamptons International Film Festival 2013.), za Najbolju glumicu (Seattle International Film Festival 2013.) 
za Najbolju sporednu glumicu i Najboljeg sporednog glumca (Milano - MIFF Awards, 2014.) te uz 7 drugih nominacija, „Priča o Annie Parker” nastala je prema istinitim događajima. 
Dirljiva priča o dvije žene i njihovoj petnaestogodišnjoj borbi s opakom bolešću, rakom dojke. 
No nije ih spojila samo bolest, nego i odlučnost i nekonvencionalni pristup istraživanju i životu. 
Annie Parker (Samantha Morton) s rakom ima poseban odnos jer je zbog iste bolesti već izgubila majku i sestru, a sada je dijagnosticiran i njoj. 
Inače pristupačna i unatoč bolesti puna neuobičajenog smisla za humor, pokušava održati svoju porodicu i svoj život, dok ju tijelo polako izdaje. 
Istovremeno, genetičarka Mary-Claire King (Helen Hunt) uvjerena je da postoji veza između DNK i raka, iako nitko od kolega ne dijeli njezino mišljenje. 
Usprkos savjetima skoro svih kolega, ustrajna je u svom istraživanju i potrazi za financijskom podrškom, koja će dovesti do dosad neviđene studije, što će spojiti dvije žene. 
„Priča o Annie Parker” na nevjerojatan i dirljiv način pripovijeda kako su se spojili putevi Annie Parker i genetičarke Mary-Claire King, 
koje su doprinijele jednom od najvažnijih genetičkih otkrića 20. stoljeća. 

Sve filmove možete gledati neograničen broj puta u toku mjeseca.