Ove sedmice preporučujemo na moja TV

U sklopu usluge osnovnog paketa moja TV sa preko 140 TV kanala ljubitelji filma imaju priliku pogledati mnoštvo popularnih, ali i kvalitetnih filmskih ostvarenja.

 

TATIN SIN

That`s my boy – komedija, 2012. godina

04.12. u 21:00 sati, na programu HTV2

Nakon vikenda odmora, napornu radnu sedmicu je najbolje započeti uz urnebesnu komediju s Adamom Sandlerom u naslovnoj ulozi. Ovaj put je riječ o ostvarenju Tatin sin reditelja Seana Andersa, u kojem popularni Sandler igra problematičnog oca koji na dan vjenčanja odluči posjetiti svog  sina Todda kojeg igra Andy Samberg. Ipak, njegova odluka da ponovno uspostavi dobar odnos sa otuđenim sinom, postaje nemoguća misija, jer uskoro upoznaje fatalnu buduću mladu Jamie (Leighton Meester).

 

ALOHA

Aloha – komedija/drama/romantika, 2015. godina

04.12. u 22:00 sati, na programu Pink Premium

Ako ipak niste raspoloženi za nešto „slobodniju“ komediju, te ako ste romantičan tip osobe, onda se strpite do 22:00 sata kada je na programu kanala Pink Premium jedna od najaktuelnijih holivudskih romantičnih komedija proteklih godina, Aloha. Osim krajnje inspirativne priče o pronalasku prave ljubavi, ali i samog sebe, Aloha (havajski Zdravo!) je film koji će vas barem na trenutak „prebaciti“ iz snježnog Sarajeva u čarobne i ezoterične havajske predjele, sa nebesko plavim morem i pjeskom od svile na kojem sunce uporno hvata svoj odsjaj. Dakle, glavni protagonista ovoga filma za koji režiju potpisuje čuveni reditelj
i oskarovac Cameron Crowe, jeste inženjer aeronautike Brian Gilcrest (Bradley Cooper) koji se vraća kući na Havaje kako bi pokušao spasiti uništenu karijeru. Ipak, njegov povratak istovremeno oživljava stare osjećaje sa bivšom ljubavi Tracy (Rachel McAdams), ali i stvara nove sa predivnom pilotkinjom Allison (oskarovka Emma Stone). Aloha je nadasve inspirativan, bezazlen, ali i zabavan film o životnim iskušenjima, padovima, očekivanjima, koji na jedan duhovit način prezentuje zašto ih trebamo nadvladati s osmijehom na licu pilota koji zna da nešto sa avionom nije u redu.

 

ŠAKAL

The Jackal – akcija/triler, 1997. godina

04.12. u 19:45 sati, na programu Fox Movies

Šakal je nemilosrdni, neuhvatljivi, savršeni plaćeni ubica kojeg u istoimenom ostvarenju kao jednom od najboljih akcijskih trilera devedetih igra Bruce Willis. Režiju ovoga filma koji predstavlja svojevrsnu preradu kultnog trilera Dan Šakala, potpisuje Michael Caton-Jonesa, a nasuprot Šakala se pojavljuje jedina osoba koja mu je vidjela lice i ostala živa, osuđeni IRA-inin snajperist, Declan Mulqueen (Richard Gere). On će zajedno sa FBI direktorom Carter Preston (Sidney Poitier) i hrabrom časnicom ruskog MVD-a, Valentinom Koslovom (Diane Venora), pokušati uhvatiti najopasnijeg čovjeka na svijetu. Izvanrednim glumačkim interpretacijama i uvjerljivoj trilersko/akcijskoj režiji, svakako treba dodati i krajnje orginalan i moćan soundtrack koji potpiruje kultna grupa Massive Atack.

 

IVICA I MARICA: LOVCI NA VJEŠTICE

Hansel & Gretel: Witch Hunters – akcija/horor/fantastika, 2013. godina

06.12. u 00:55 sati, na programu TV1

Svi ljubitelji akcijskoj horora će doći na svoje u utorak sat vremena iza ponoći, kada je na rasporedu ostvarenje Ivica i Marica: Lovci na vještice reditelja Tommya Wirkolea. Naime, čuvena bajka o Ivici i Marici koji, kao djeca ostavljaju mrvice hljeba kako bi se znali vratiti kući, konačno je dočekala svoju filmsku ekranizaciju. Ipak, u Wirkoleom filmu oni više nisu djeca, već odrasli i izrazito ubojiti lovci na vještice koje igraju Jeremy Renner i Gemma Arterton. Nakon što su proživjeli veliku traumu u djetinjstvu i uspjeli pobjeći od kuće, oni život posvećuju potrazi za zlom vješticom koja otima djecu. Umjesto hljeba, u njihovim rukama su sada luk i strijela, ali na ovome krajnje neizvjesnom i opasnom putu trebat će im mnogo više kako bi se uspješno suočili sa moćnim i čudovišnim silama zla. Pored naravno, zanimljive bajkovite podloge koja je uspješno dopisana i nadograđena, u ovome filmu se posebno ističe izrazita hemija između dvoje glavnih glumaca, te uspješnan spoj horora, fantastike i akcije, svojstven ostvarenjima Van Helsing, Underworld, te naravno serijalu o Harryju Potteru.

 

KRALJICA

The Queen – drama/biografski, 2006. godina

08.12. u 20:05 sati, na programu HTV1

O životu britanske Kraljevske porodice, snimljeno je mnoštvo igranih i dokumentarnih ostvarenja, ali kada je u pitanju Kraljica Elizabeta II, onda je tu neprikosnoven film kultnog britanskog reditelja Stephena Frearsa iz 2006. godine, krajnje jednostavnog naslova Kraljica (The Queen). Radnja ovoga ostvarenje je smještena tek sedam dana nakon smrti princeze Diane 1997. godine, kada je kuća Windsora prolazila kroz zasigurno najneisvjesniji period u svojoj historiji. Samo četiri mjeseca nakon što ga je Kraljica (Helen Mirren) proglasila novim britanskim premijerom, Tony Blair (Michael Sheen) se susreće sa velikim izazovom, ne samo za svoju karijeru, već i za cjelokupni britanski narod i historiju zemlje. Naime, centralno pitanje u filmu koji predstavlja jedan od najtragičnijih, ali i najvažnijih perioda u historiji Ujedinjenog Kraljevstva, jeste: kako će se pokopati princeza Diana? Dok se Blair zalaže za pokop s kraljevskim počastima, Kraljica smatra da je princeza Diana nakon rastave prestala biti član Kraljevske porodice. Ovo ostvarenje se smatra, ne samo jednim od najuspješnijih u karijeri reditelja Stephena Frearsa koji je već ranije bio nominovan za Oscara, već i u cjelokupnoj brutanskoj kinematografiji, sa više od 60 nagrada i čak šest nominacija za Oscara, uključujući i onu za najbolji film. Jedini zlatni kipić je otišao u ruke nedodirljivoj britanskoj glumici Helen Mirren čija se glumačka kreacija Kraljice Elizabete II smatra jednom od najuvjerljivijih svih vremena (Posebno je zanimljiva anegdota sa snimanja filma, poslije čijeg završetka je Mirren i dalje stajala uspravno, s rukama iza leđa).

 

 

 

 

150000
zadovoljnih korisnika
211
tv kanala
54
radio stanice
1285
filmova u videoteci