BH Telecom donirao 100.000 KM Kantonalnoj bolnici Zenica

Kompanija BH Telecom donirala je Kantonalnoj bolnici Zenica novčani iznos od 100.000 KM u sklopu projekta dodjele donacija za 32 zdravstvene ustanove koje su ispunile uslove iz Javnog poziva.

Vaučer donacije su uručili generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović i izvršni direktor Tarik Čaršimamović, a donacija će biti usmjerena za nabavku uređaja neophodnih za rad Eksplantacionog odjela ove bolnice.

 

"Od dobiti iz 2015. godine BH Telecom je izdvojio milion KM od kojih je 50.000 KM donirano Zemaljskom muzeju BiH, a finansiramo i 18 javnih kuhinja. Ostatak novca smo rasporedili u zdravstvene ustanove i zadovoljstvo nam je da je jedna od njih i Kantonalna bolnica Zenica. BH Telecom je imao odlične rezultate poslovanja kako generalno tako i u direkciji Zenica, te smo jedna od društveno najodgovornijih kompanija u posljednjih deset godina. Pored ove donacije iz dobiti za 2015. godinu, u prethodnim godinama izdvojeno je više od 12 miliona KM za donacije, oko 50 miliona KM za sponzorstva za sportske, kulturne, humanitarne i obrazovne projekte. U ovih deset godina smo uplatili više od milijardu KM dividende u budžet Federacije BiH, preko pola milijarde KM PDV-a, isto toliko fondovima za penziono i zdravstveno osiguranje, a uplatili smo i 150 miliona KM poreza na dobit", izjavio je direktor Zaimović.

 

 

 

Direktor Kantonalne bolnice Zenica Rasim Skomorac je u svome obraćanju prisutnima kazao kako je donacija BH Telecoma došla u pravi trenutak za eksplantacioni odjel koji će ovim novčanim iznosom kupiti potrebnu aparaturu za lakši rad.

 

"Kantonalna bolnica Zenica sa eksplantacionim programom postala je lider u Federaciji i državi, a ova sredstva će olakšati rad kolega koji se bave izuzetno teškim poslom. Sva sredstva koja su nam donirana bit će usmjerena na ispunjavanje njihovih potreba u programu eksplantacija", izjavio je Skomorac.

 

Dodao je kako eksplantacioni tim za jednu eksplantaciju radi i po 48 sati u kontinuitetu te da će nabavka dodatne opreme olakšati njihov proces. Naime, prema riječima pomoćnika direktora za medicinske poslove Kasima Spahića, doniranim sredstvima će biti izvršena kupovina dijagnostike koja je potrebna za održavanje donora u životu od trenutka moždane smrti do eksplantacije organa, a ova oprema je bila i jedan od uslova da bi mogli biti registrovani kao eskplantacioni centar na Federalnom nivou.

 

150000
zadovoljnih korisnika
211
tv kanala
54
radio stanice
1285
filmova u videoteci